SERVEI MUNICIPAL D'OCUPACIÓ DE BADIA DEL VALLÈS

17 marzo 2016

48 programes de la Garantia Juvenil a Barcelona ciutat

Si ets jove, tens més de 16 i menys de 29 anys, i estàs inscrit a la Garantia Juvenil, no perdis l'oportunitat de participar en algun dels projectes que nombroses entitats posen al teu abast, per ajudar a inserir-te en el món laboral o bé retornar al sistema educatiu. 

Durant aquesta setmana s'han presentat 48 projectes que desenvolupen diferents entitats a la ciutat de Barcelona; però són molts més, els que es realitzen en tota Catalunya. 
La majoria inclouen formació per iniciar-te al món professional en sectors com l'hostaleria, l'esport, el lleure, el comerç...Busca el que més s'adeqüi als teus interessos, i no perdis aquesta oportunitat!!! 48 PROGRAMES DE LA GARANTIA JUVENIL A BARCELONA

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) va organitza, el passat dimecres, la jornada tècnica Garantia Juvenil: entitats i recursos a Barcelona ciutat”.

La sessió va servir per presentar la cartera de serveis que aquesta iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil ofereix a la capital catalana, alhora que va esdevenir un espai de treball en xarxa entre impulsors de la Garantia Juvenil, agents derivadors i entitats col·laboradores.

Durant la jornada es van presentar 48 programes de la Garantia Juvenil, de 48 entitats col·laboradores amb el suport del SOC, destinats a les persones joves a la ciutat de Barcelona. Es tracta de projectes bé per a joves amb necessitats formatives, enfocats a la inserció laboral amb formació professional, per a persones que volen posar en marxa una idea de negoci o participar en economia social, o bé per a joves amb necessitats especials.
Fins ara, dels 24.724 joves inscrits a la Garantia Juvenil que complien els requisits, un total de 19.456 s’han beneficiat ja d’alguns dels programes, i 6.212 joves han trobat una feina en el decurs de la seva inscripció.

La Garantia Juvenil és un programa implementat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del SOC. A Catalunya compta amb una dotació de 241 milions d’euros fins l’any 2020, entre fons propis i del Fons Social Europeu.

DOSSIER DELS PROGRAMES DE LA GARANTIA JUVENIL A BARCELONA CIUTAT (PDF)

ACTUACIONS REALITZADES AMB JOVES


Fins avui, 19.456 joves menors de 30 anys s’han beneficiat dels programes dissenyats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc de la Garantia Juvenil.
  • 7.305 joves han rebut actuacions d’orientació i suport a la recerca de feina
  • 5.304 joves, que no tenen l’ESO o amb un nivell competencial baix, participants en programes de Segona Oportunitat.
  • 4.919 joves participants en formació professionalitzadora com, per exemple, en l’àrea de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, i idiomes
  • 1.071 joves participants en programes que inclouen la contractació com Cases d’Ofici o Fem Ocupació per Joves
  • 217 joves participants en actuacions de formació i inserció a la borsa de laboral del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)
  • 640 joves han participat en itineraris i programes per joves amb necessitats especials

PERFIL DELS 24.724 JOVES INSCRITS A LA GARANTIA JUVENIL 


 Edat
Rang d'edats
Nº de joves
%
De 16 a 19 anys
8.721
35%
De 20 a 24 anys
10.773
44%
Majors de 25 anys
5.230
21%Nivell formatiu

Nivell Formatiu
nº de joves
%
Sense ESO
10.061
43%
Amb ESO
7.902
32%
Batxillerat o FP Grau Mig
3.162
13%
FP Grau superior
905
4%
Estudis universitaris
2.154
9%

COM DONAR-TE D'ALTA EN EL SISTEMA DE GARANTIA JUVENIL

Si compleixes els requisits i vols ser beneficiari de la Garantia Juvenil, prèviament t’has d’inscriure al fitxer del Sistema de Garantia Juvenil.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies pel teu comentari.

Sigue el Blog

Idioma

Webs ofertas de empleo

>

Servicios a las empresas

Entradas populares

Archivos

Estadísticas del municipio

Informació Estadística

Programa HERMES

Visitas

Listados